Interview

Dat lopen en bewegen goed voor ons is, weten we inmiddels wel. Dat je daar goed passende schoenen voor nodig heeft, ook. Maar wist jij dat de gemiddelde Nederlander rondloopt met te kleine schoenen? Bij Van Veen Schoenen in Zoetermeer zien ze het maar al te vaak. Gelukkig hebben ze al drie generaties lang ervaring in het vinden van de juiste schoen voor elke voet!

Linda van Veen, eigenaresse van de knusse schoenwinkel in de Dorpsstraat, vertelt: ”Er zijn zo veel mensen die er maar niet in slagen om comfortabele en modieuze schoenen te vinden. Ik koop juist in op schoenen met diverse wijdtematen en leesten, zodat voeten de goede maat schoen aan krijgen. Naarmate je ouder wordt, krijg je door spierverslapping en het doorzakken van de voet iets grotere voeten. Maar iemand die altijd maatje 38 heeft gehad, vraagt logischerwijs altijd naar maat 38 in de schoenwinkel. Bij ons gaan we middels passen en proberen op zoek naar de juiste schoenen. We hebben ons in de loop der jaren echt gespecialiseerd in pasvorm.”

Bijna 80 jaar ervaring
Van Veen Schoenen adviseert al sinds 1934 in schoenen. Linda’s opa begon ooit als schoenmaker op nummer 11 in de Dorpsstraat. Vanaf de jaren ’80 zit de zaak op nummer 83: meer in de loop en met Linda’s vader Martin als eigenaar van de schoenenzaak. Tegenwoordig runnen gediplomeerd Schoenconsulente Linda en haar man Paul Sernee de schoenwinkel en begint de 65-jarige Martin van Veen te wennen aan zijn vrije tijd. “Gelukkig helpt hij nog wel mee in de zaak”, lacht Linda. “Dit werk is nou eenmaal zijn hobby!” Van Veen selecteert alle merken op comfort en kwaliteit. Zo hebben Durea schoenen extra teenruimte, biedt Waldläufer (voor zowel dames als heren) diverse wijdtematen en kunt u met Mephisto schoenen het hele dorp rondlopen! In de meeste schoenen past bovendien een inlegzooltje of steunzool. Ook moeilijke voeten willen natuurlijk een mooie en comfortabele schoen!

Hakken & wandelschoenen
“We luisteren goed naar wat onze klanten willen en kijken daarbij ook naar de persoon. Een dame op hakken zal niet snel een paar platte wandelschoenen willen. Het moet wél bij iemand passen.” Daarom biedt Van Veen Schoenen ook meerdere collecties van gerenommeerde merken aan. Zodat Linda, Paul, Martin en medewerkster Gwendolyn voor élke klant de juiste schoen kunnen vinden!
Dit artikel verscheen ook op Dichtbij.nl